ACADÈMIA MARIANA

2 octubre 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

FESTA DE LA VERGE BLANCA DE L?ACADÈMIA, PATRONA DE LLEIDA

La Festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia ha comptat amb dues celebracions. La del matí ha esta  presidida per Mn. Gerard Soler i ha comptat amb l’acompanyament musical de la Coral del Carme, de la parròquia de la Mare de Déu del Carme, dirigida per Rosa Fabregat.

A la tarda, l’Eucaristia solemne ha estat presidida pel Bisbe Salvador concelebrant amb Mn. Gerard Soler, el P. Jesús Sans i el P. Justin Singh, de la comunitat dels carmelites descalços, santuari-parròquia de la Coral Flor del Carme que dirigeix Montse Posino.

El Bisbe Salvador ha iniciat l’homilia valorant la preparació del la Festa de la Verge Blanca en els dies del Tridu, i apel·lant a la necessitat de donar-li més rellevància procurant venerar la Mare de Déu amb fidelitat. “Hem de mirar moltes vegades el rostre de Maria, honorar-la, parlar d’ella i posar la seva devoció al cor de la nostra família, tot demanant-li que l’Eucaristia sigui el més important de la nostra vida de cada dia.”

Aprofundint en aquesta idea, Mons. Giménez ens ha donat alguns consells: “Fem el què hem escoltat a les lectures (Gn 3,9-15) (Ef 1,3-6.11-12) un diàleg amb Déu. Com parla, com escolta i com es comporta Déu. Com ens posa a nosaltres al centre de la creació i espera de nosaltres una resposta d’amor al seu amor, en diàleg amb Déu. Maria fa un diàleg amb l’àngel i Déu (Lc 1, 26-38). Nosaltres també hem d’establir un diàleg amb Maria.

Amb referencia a sant Pau “ens elegí en ell abans de crear el món perquè fóssim sants” el bisbe s’ha interpel·lat a si mateix, ens ha convidat a fer-nos la mateixa pregunta: “Vull ser sant?”. I a manifestar-nos com a cristians amb confiança i convicció, i sense cap mena de por. “Déu ens vol donar la pau i la serenor. Som exigents en la nostra fe? Reconeixem el germà en el camí de la fe? Com parlem a la nostra mare? Amb confiança o patint pel que li demanem? I ha asseverat: “Actuem amb molta llibertat i li demanem amor. Igual que conversem amb la mare de la terra, ho hem de fer amb la mare del cel. I gràcies a l’amor que ella ens dóna podem estimar els altres perquè ens transmet l’amor a Déu.

Avui parlem amb la Mare de Déu, demanar per les nostres necessitats i per les famílies que pateixen, pel desamor, la falta de feina i la pèrdua d’un ser estimat… Demanem que la Mare de Déu sigui estimada com a patrona de Lleida, no demanem per nosaltres sinó pels lleidatans, perquè estigui al cor de tots, present en tota la ciutat, a les parròquies, de tots perquè ens ajudi a caminar pel camí del bé i de la santedat.

Un diàleg no és només escoltar, sinó parlar i escoltar. Això espera Déu de nosaltres: posar al cor de Déu el que tenim al nostre cor. Perquè cada dia estimem tots més a la Mare de Déu amb més intensitat com ella va posar-se en mans de Déu perquè naixés Jesús, el Fill de Déu, per nosaltres.”

Després d’aquestes expressions tan emotives, el Bisbe ens ha convidat a fer nostra una sentida pregària a la Mare de Déu: “Maria, ajuda’ns a col·laborar en la meravellosa obra de la Salvació. Que siguem tan fidels i disponibles com tu ho vas ser, Mare de Déu, de Jesucrist i nostra”.

Totes les celebracions han acabat amb el bes a la medalla mentre es cantava en els Goigs a la Verge Blanca de l’Acadèmia amb la nova i lluïda edició que ens ha procurat el tipògraf Dionís Gutiérrez.

El Bisbe Salvador ha agraït a les corals i a tots els qui han fet possible les festes de la Verge Blanca, amb la preparació i amb la seva participació. Nosaltres li agraïm de cor la seva presència presidint els actes en honor a la nostra patrona, que culminaran amb el Certamen Marià el proper diumenge.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn