ACADÈMIA MARIANA

22 abril 2016
Categoria/es: Acadèmia Mariana

EN RECORD DE JOAN LLUÍS TORRES

Joan Lluís Torres i Graell ha retornat a la casa del Pare. La notícia de la seva mort ha estat molt trista i inesperada. Amb tot la seva ha estat una mort molt dolça, a casa i en companyia de la seva estimada esposa, la Cesca.

Lleidatà de soca-rel, el Joan Lluís ha estat un home d’una gran senzillesa i honestedat, amant de la seva família, els amics, el treball i d’una admirable coherència de vida de fe.

La Missa exequial s’ha celebrat a la seva parròquia de tota la vida, Sant Joan baptista. L’ha presidit Mn. Ramon Prat, Vicari general i amic de la família, concelebrant amb una vintena de preveres. En l’homilia ha glossat la faceta humana i professional del Joan Lluís i el moment agredolç que suposava la seva mort: “hem passat de la mort a la vida perquè ens hem estimat…”

El P. Roger Torres sj ha dedicat unes paraules tendres al seu tiet i padrinet. També les pregàries han recordat el Marco Polo de la família i els molts moments en què compartia amb la família anècdotes i experiències dels seus múltiples viatges arreu del món. Cesca Agustí també ha ressalt la bonhomia del seu espòs i el rastre de bondat que ha deixat en tots els qui l’hem conegut.

Acompanyant les despulles del Joan Lluís, i a la seva família, ens hi hem aplegat centenars de persones. El temple de Sant Joan s’ha quedat petit. Damunt del fèretre hi havia una branca d’olivera en al·lusió al fruit de la terra –l’oli- company de tots els seus viatges. En aquest darrer viatge, el Joan Lluís ja ha assolit plenament la companyia de Déu Pare, gaudint de la presència de Maria i dels Sants, per sempre més en l’eternitat.

Soci de tota la vida de l’Acadèmia Mariana, actualment era membre de la Comissió Gestora i el seu Tresorer. El trobarem molt a faltar en les reunions, les seves gestions, el seu bon fer… I trobarem a faltar les seves iniciatives de més ampli abast, com a gran devot de Maria i plenament lliurat a impulsar la nova Acadèmia Mariana de Lleida. 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn