ACADÈMIA MARIANA

3 desembre 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

EN DIÀLEG AMB EL BISBE SALVADOR

El bisbe Salvador ha assistit a una reunió de la Comissió gestora de l’Acadèmia Mariana. Ha estat la darrera reunió ordinària de l’any 2015. El Bisbe volia conèixer i saludar les persones que, sota la direcció del doctor Joan Viñas, estan impulsant aquesta institució diocesana des del seu nomenament.

El doctor Viñas ha informat al bisbe Salvador de les activitats realitzades per l’Acadèmia Mariana des de la celebració del seu 150è aniversari: el Certamen Marià anual, el Simposi Marià bianual, en col·laboració amb l’IREL, i el projecte de vincular més estretament ambdues institucions amb la formació postuniversitària relacionada amb les arts i les lletres. Un altre capítol rellevant ha estat la informació del fons bibliogràfic de l’Acadèmia Mariana, tan estretament lligat a la identitat de la institució que porta per nom “Bibliogràfico-Mariana”, i el repte que suposa la catalogació dels llibres i la seva ubicació.

En el diàleg no hi podia faltar la celebració de la festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia i la seva devoció. S’ha coincidit en plantejar la necessitat de “recuperar amb temps i fermesa la patrona de Lleida que hauria de ser venerada i coneguda pel poble cristià”.

Certament que el Bisbe Salvador necessitarà més espai de temps per conèixer la realitat de l’Acadèmia Mariana, però ha agraït les iniciatives que s’hi estan impulsant i s’ha compromès a recolzar-les. Els membres de la Comissió gestora també agraïm de cor la seva disponibilitat i el seu suport.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn