ACADÈMIA MARIANA

30 maig 2018
Categoria/es: Acadèmia Mariana

EMOTIU HOMENATGE DE L?IREL AL P. JAUME SIDERA

 "No deixeu mai de llegir la Paraula de Déu"

La capella de l’IREL ha acollit la festa d’homenatge per jubilació del claretià pare Jaume Sidera en el marc de l’Eucaristia de cloenda del curs 2017/2018. Després de 20 anys d’impartir classes sobre l’Antic Testament a l’IREL el Pare Jaume Sidera, de 88 anys, es jubila.

L’acte ha començat amb una Missa d’Acció de Gràcies presidida pel Bisbe Salvador que ha definit el pare Jaume com "un expert bíblic i un home bo". El Bisbe li ha demanat que "no es jubili mai de la recerca de la veritat ni faci vacances de seguir a Jesucrist".

Després de l’Eucaristia ha estat el torn dels agraïments al pare Sidera,a qui s’ha obsequiat amb una pintura de l’artista lleidatà Amadeu Bonet, que recrea llibres de l’Antic Testament i un text en grec que diu: La paraula és a prop teu; és a la teva boca i al teu cor (Rm 10,8; Dt 30,14). Mar Pérez, doctora en Bíblia, ha recreat "el llarg viatge del pare Sidera" fent un símil del viatge d’Odisseu-Ulisses, ple de perills i aventures, al tornar a casa a l’illa d’Ítaca després de la Guerra de Troya”. Pérez també s’ha referit als nombrosos llibres del claretià que "estima la Paraula de Déu que és més penetrant que les espases". "En aquest camí t’acompanyen la Paraula de Déu i aquest viatge no las fet sol, sinó amb Jesús", ha dit.

Per la seva banda, el pare Jaume Sidera ha recordat la seva infantesa quan "la missa era en llatí, d’esquenes i en beu baixa". També ha donat "gràcies a Déu per haver pogut fer alguna cosa per Ell" i ha "demanat perdó per les vegades que no ha estat a l’altura". I en la mateixa línia va fer una crida als assistents a "no deixar de llegir la Paraula de Déu". Ha afegit que "Crist no ha vingut a eliminar el dolor, sinó a omplir-lo".

A l’acte també s’ha llegit una carta del Doctor Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, que va agraït al pare Sidera haver il·luminat la vida de moltes persones. Uns alumnes de Batxillerat i del Màster en Ciències Religioses han explicat què havia significat per ells cursar estudis a l’IREL.

Després dels parlaments hi ha hagut un pica-pica al vestíbul de l’IREL obert a tots els assistents, entre els quals hi havia el doctor Joan Viñas, director de l’Acadèmia Mariana, i altres membre de la Junta. L’Acadèmia Mariana té l’honor de comptar amb el pare Jaume Sidera com a membre de la seva Junta i el felicita ben cordialment en la seva jubilació com a professor de l’IREL.  

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn