ACADÈMIA MARIANA

11 juny 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

EL TRESOR BIBLIOGRÀFIC TORNA A L?ACADÈMIA MARIANA

Mns. Salvador Gené Giribet, director de l’Acadèmia Mariana fins l’any 2012, ha lliurat el fons bibliogràfic de la institució al Dr. Joan Viñas, el seu director actual. L’acte ha tingut lloc al despatx del bisbe Mons. Joan Piris on han signat un document de lliurament i rebuda per part dels responsables actuals de la institució mariana, en presència de la Sra. Ma. Carme Sabador, que ha estat la gran col·laboradora de Mns. Gené tots aquests anys, i dos membres de la Comissió Gestora de l’Acadèmia Mariana, el Dr. Javier Terrado i la Sra. Anna Maria Gaya.

Durant l’encontre, Mns. Salvador Gené ha explicat que durant la Guerra Civil la biblioteca va ser traslladada a l’església de la Sang, per ordre de la Conselleria de Cultura de la Generalitat i, acabat el conflicte va retornar a l’Acadèmia Mariana on va tenir diferents ubicacions. En començar les obres de rehabilitació, per ordre del llavors bisbe de Lleida, Mons. Francesc Xavier Ciuraneta, Mns. Gené ha custodiat el material més valuós de la col·lecció, mentre que el gran gruix dels llibres han estat a la Biblioteca del Seminari. Els llibres de temàtica mariana han retornat al seu lloc d’origen, on s’espera habilitar un espai com a biblioteca perquè en un futur pugui ser consultada.

Entre els llibres més valuosos cal destacar l’original manuscrit del Breviarium Marianum o Bíblia de Maria, obra singular del fundador de l’Acadèmia, Mn. Josep Maria Escolà; un Rosari, amb els misteris en diferents llengües, i el Llibre d’or. També hi ha correspondència de Mn. Escolà amb sant Antoni Maria Claret, a qui demanava consell en temes importants, i amb la Venerable Mare Esperanza González, fundadora del Cor de Maria, de qui era confessor.

Altres materials de valor són la partitura de l’Himne de l’Acadèmia, que data del 1828, i els annals i edicions històriques dels certàmens del centre marià.

 

.

 

El tresor bibliogràfic de l’Acadèmia Mariana from MCS.Bisbat de Lleida on Vimeo.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn