ACADÈMIA MARIANA

22 setembre 2017
Categoria/es: Acadèmia Mariana

EL PERIODISTA LLUÍS FOIX, MANTENIDOR DEL 150È CERTAMEN MARIÀ

El periodista Lluís Foix serà enguany el mantenidor del Certamen Marià que arriba a la seva 150 edició organitzat per la Pontifícia i Reial Acadèmia Bibliogràfico-Mariana de Lleida. La present edició tindrà lloc el dia 1 d’octubre de 2017 al Paranimf de l’Acadèmia Mariana a les sis de la tarda.

Nascut a Rocafort de Vallbona, Vall del Corb, (Urgell) l’any 1943, Lluís Foix és llicenciat en Periodisme i en Dret. Ha estat director de La Vanguardia i corresponsal a Londres i Washington. És especialista en política internacional i columnista de temes d’actualitat. Ha publicat diversos llibres i ha estat guardonat amb el Premi Quim Regàs de Periodisme 2014 i el Premi Josep Pla de literatura 2016.

Per l’edició d’enguany del Certamen Marià s’ha convidat a participar la imatge de la Mare de Déu de Fàtima del Santuari de Tàrrega, amb motiu del centenari de les aparicions a Cova d’Iria. Consta de vuit premis literaris, en les modalitats de poesia, treballs d’investigació, a més de la categoria escolar, i l’audiovisual.

Després de l’aportació del mantenidor es farà el lliurament de guardons a les obres premiades. El Certamen també comptarà amb la lectura de poemes de Maria Dolores Iribarne, Mossèn Agustí Bernaus i Rosa Fabregat i amb l’acompanyament musical d’Emma Palau Domingo, com a ofrena literària a la Verge.

Per acabar la cerimònia, l’Agrupació Coral Oberta de Ponent, formada per la Coral Ramon Carnicer (de Penelles) i la Coral Sant Joan (de Tàrrega) oferirà un concert a l’auditori de l’Acadèmia Mariana.

L’Acadèmia Mariana va ser fundada el 1862 per Rvnd. Josep Maria Escolà amb la col·laboració de Josep Mensa i Lluís Roca. En l’actualitat és una de les institucions lleidatanes més antigues. Des de la seva fundació, l’Acadèmia Mariana ha organitzat uns Jocs Florals coneguts com a Certamen Marià, que enguany assoleix la fita de la 150ena edició.

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn