ACADÈMIA MARIANA

23 juliol 2018
Categoria/es: Acadèmia Mariana

EL DOCTOR JOAN VIÑAS, CREU DE SANT JORDI

El doctor Joan Viñas ha estat distingit amb la Creu de Sant Jordi “per la seva reconeguda trajectòria professional en l’àmbit de la salut i la contribució al sistema d’educació superior i a la recerca. Ha estat rector de la Universitat de Lleida i president de l’Institut Català de la Salut i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. El seu compromís sostingut en la gestió del sistema públic català de salut de Catalunya li ha valgut el reconeixement del sector.”

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. Es va crear l’any 1981 amb la finalitat de distingir les persones físiques o jurídiques pels seus mèrits i serveis destacats a Catalunya. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet lliurament de les Creus de Sant Jordi a 30 personalitats i 24 entitats al Palau de la Música Catalana.

Joan Viñas, director de l’Acadèmia Mariana, és catedràtic de cirurgia de la Universitat de Lleida, ha estat degà de la Facultat de Medicina de la UdL i rector de la Universitat de Lleida, president de l’Institut Català de la Salut i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. La seva trajectòria professional està vinculada des de fa molts anys a l’Institut Borja de Bioètica-URL com a membre del seu Patronat. Ha estat el promotor de la Pastoral de la Salut al Bisbat de Lleida.

La Creu de Sant Jordi per al nostre admirat i benamat doctor Joan Viñas és una gran satisfacció per a tots i honora també  la nostra patrona, la Mare de Déu de l’Acadèmia, de la qual en Joan és fill amorós i fidel servidor. Moltes Felicitats pel preuat i merescut reconeixement!

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn