ACADÈMIA MARIANA

4 octubre 2020
Categoria/es: Acadèmia Mariana

EL BISBE HA PRESIDIT LES CELEBRACIONS DE LA VERGE BLANCA DE L?ACADÈMIA

La celebració de la Verge Blanca de l’Acadèmia ha estat marcada enguany per les circumstàncies excepcionals de la pandèmia. La Junta de l’Acadèmia Mariana ha organitzat els actes perquè els devots de la patrona de Lleida hi poguessin participar de manera presencial i virtualment en el cas del Certamen Marià.

Celebracions religioses a l’Oratori de l’Acadèmia Mariana i a la Catedral

El Tridu a la Mare de Déu, amb el Res del Rosari i la celebració de l’Eucaristia, ha tingut lloc a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia els dies previs al 2 d’octubre, dia de la festivitat. El Bisbe de Lleida Mons. Salvador ha presidit la celebració de l’Eucaristia concelebrant amb Mn. Gerard Soler, capellà de l’oratori. Lourdes Solà i Antoni Miquel han dirigit els cants de la cerimònia.

Cada dia del Tridu ha estat orientat a una intenció concreta. El primer dia a la salut i la salvació; el segon dia, coincidint amb la festa de Santa Teresina, a l’amor i l’Església; i, el tercer, al significat del patronatge de la Mare de Déu com a protectora i intercessora de la nostra ciutat. El Bisbe ha posat en valor la pertinença a l’Església, on conviuen moltes sensibilitats però amb la mateixa fe: “Estimem la parròquia, que és l’Església petita, però hem d’estimar més l’Església universal essent conscients que pertanyem a la mateixa Església que Maria Blanca de l’Acadèmia, i superar les petites diferències amb amor”. Amb aquesta intenció el nostre pastor ha elevat la petició a la nostra patrona perquè procurem imitar-la en tot: “Verge Blanca, volem ser blancs, nets, benintencionats i generosos com tu ho ets”.

El Bisbe ha agraït a totes les persones que volen fomentar la devoció a la Verge Blanca i que estimem més a la Mare de Déu i a l’Església.

Coincidint amb la festa de la Verge Blanca, membres de la Junta de la federació de Cases Regionals de Lleida, encapçalada per Cosme García i Jesús Monter, i altres devots han ofrenat flors a la patrona de Lleida.

El Capellà de l’Oratori ha recordat que l’any 1865 la recent fundada Acadèmia Mariana (1862) va promoure entre els lleidatans la invocació a Maria Immaculada de la ciutat, i Lleida quedà miraculosament deslliurada de la pesta. En acció de gràcies es va obsequiar a la Mare de Déu amb un cor de plata, que és l’origen de la seva imatge, la Verge Blanca de l’Acadèmia.

  

 

 

  

Celebració de la Festa de la Mare de Déu de l’Acadèmia

Traslladada la celebració litúrgica de la Festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia al primer diumenge d’octubre, s’ha celebrat a la Catedral una eucaristia en honor a la patrona de la ciutat de Lleida. L’ha presidit el Bisbe Salvador concelebrant amb Mn. Josep Antoni Ginestà. Hi ha assistit el director de l’Acadèmia Mariana, doctor Joan Viñas, altres membres de la Junta i socis i devots de la ciutat.

La petita imatge de la Verge Blanca, flanquejada per un parell de canelobres i guarnida amb flors, ha presidit humilment la celebració des del presbiteri. “És la Mare de Déu de l’Acadèmia, patrona de la nostra ciutat, i volem que la seva figura sigui un model en les nostres parròquies, comunitats i famílies, i estigui en el cor dels lleidatans”, ha dit el Bisbe destacant que la Mare de Déu ens porti a convertir-nos a Jesucrist. “Mirem Maria perquè, com ella, vulguem fructificar en benefici dels demés. Demanem la conversió de l’Església perquè sigui com la Mare de Déu, pura, transparent, servidora i samaritana, i que cadascú de nosaltres ho fem realitat a tots els que tenim al nostre voltant.” El nostre Pastor ha tingut unes paraules d’agraïment a la Junta de l’Acadèmia Mariana per fomentar la devoció i estimació a la Mare de Déu i a l’Església.

El Petit “gran” Cor de la Catedral, dirigit per Mn. Joaquim Mesalles amb Lluís Climent a l’orgue, ha acompanyat musicalment la celebració que ha acabat amb el cant-pregària dels Goigs a la Verge Blanca de l’Acadèmia: “Ajudeu-nos Verge Blanca, guia i llum de la ciutat”.

 

  

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn