ACADÈMIA MARIANA

16 maig 2007
Categoria/es: Acadèmia Mariana

EL 145é CERTAMEN LITERARI DE L’ACADÈMIA MARIANA ESTARÀ DEDICAT A LA MARE DE DÉU DELS SOCORS D’AGRAMUNT

La Pontifícia i Reial Acadèmia Mariana de Lleida dedicarà el Certamen Literari d’enguany, en la que serà la seva 145 edició, a la Mare de Déu dels Socors, patrona d’Agramunt i molt venerada en tota la Ribera del Sió. Designació que ha estat molt ben rebuda a la capital agramuntina i la seva comarca de l’Urgell.

La talla del S. XIII d’aquesta “verge trobada” dels Socors, es venera actualment en un altar d’estil renaixentista que presideix la seva capella pròpia edificada en el S. XVII, oberta sobre la nau esquerra del temple romànic de Santa Maria d’Agramunt. En aquesta capella rep culte d’una manera especial cada segon diumenge de mes i el 8 de setembre, dia de la seva festa i Festa Major d’aquesta vila.

Tanmateix l’entitat ha anunciat que el Certamen Literari Marià se celebrarà en l’Auditori Municipal Enric Granados el matí del diumenge 7 d’octubre, després de la solemne Eucaristia que en honor de la Mare de Déu dels Socors, patrona d’Agramunt i de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida s’haurà celebrat en la capella de l’Acadèmia Mariana.

La convocatòria i les bases dels Jocs Florals es donaran a conèixer properament, tot i que l’Acadèmia ha informat que a l’igual que en les darreres edicions es convocarà un Premi de Prosa i una desena de premis de poesia, atorgats per les principals institucions de Lleida i Agramunt.

Com és costum la Flor Natural de Certamen Marià, a la millor poesia que cantí a la Mare de Déu dels Socors d’Agramunt, serà atorgada pel bisbe de Lleida; mentre que la parròquia i l’Ajuntament de la capital del Sió contribuiran també a la brillantor del Certamen Marià atorgant els seus respectius premis de poesia. L’Acadèmia Mariana assenyala que el Certamen Marià 2007 s’emmarca alhora dins dels actes programats amb ocasió d’haver estat designada la ciutat de Lleida, Capital de la Cultura Catalana. El Certamen de l’any 2006 fou dedicat a Santa Maria de Ripoll.

Els actes religiosos en honor de la Patrona de Lleida se celebraran en la seu de la renovada Acadèmia Mariana el dia de la seva festa, el 2 d’octubre. Posteriorment, del 3 a l’11 del mateix mes tindrà lloc la tradicional Novena en el seu honor.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn