ACADÈMIA MARIANA

23 desembre 2018
Categoria/es: Acadèmia Mariana

EFEMÈRIDES DE L’ACADÈMIA MARIANA

Ara fa cent anys el Certamen de la Reial Acadèmia Mariana de Lleida va estar dedicat a la Virgen de las Ermitas d’Astorga. Nosaltres en diríem ”Verges Trobades” com la del Remei… de les Sogues de Bellvís… de Granyena i Butsènit de Lleida… del Miracle de Balaguer…

La Schola Cantorum sota la direcció del Mestre de la Capella Mariana, mossèn Ramon Esteve va començar l’acte amb el cant de l’Avemaris Stella… aplaudiments… reverències… i, acte seguit el nou Director de l’Acadèmia Mons. Lluis Borràs  “nomenat en tombar l’any pel Bisbe Miralles” va fer el discurs d’apertura en el qual va tenir paraules emocionades, pel seu antecessor el Canonge Brugulat que havia mort feia un any i escaig, i no era per menys. Escoltant les paraules dels nostres mestres Romà Sol i Carme Torres, “als quals cal acudir de tant en tant” era un mossèn molt estimat per l’Acadèmia, el bisbat i la ciutat. De fet  la crònica de l’endemà del seu enterrament fa palesa les paraules dels EMERITS MESTRES:    

En POESIA La Flor Natural va ser pel P. Teodoro Palacios de las Escuelas Pias de Cordoba (Argentina) i el primer premi va ser per D. Leopoldo Agular de Mera , alferes del regiment de l’Albuera de Lleida… en PROSA el primer premi que era el de S.M. el Rei Alfons XIII va ser pel Canonge de de la Catedral de Lleida Joan Ayneto,… en MUSICA el primer premi va ser per organista de les Saleses de Barcelona el mestre Francisco Brunet Recasens… el de PINTURA no es va adjudicar i el d’ESCULTURA va ser per Prudenci Murillo Domingo de Barcelona.

En acabar l’acte el Director Lluis Borràs va anunciar que el Certamen del proper 1919 estaria dedicat a la Verge del Miracle de Balaguer.

BON NADAL 2018 I SALUT I BONA “COLLITA “ PEL 2019.

Josep Segués Lladonosa, Bibliotecari, atenció al públic de 5 a 7 de la tarda dels dilluns

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn