ACADÈMIA MARIANA

26 març 2017
Categoria/es: Acadèmia Mariana

DEFUNCIÓ DE MN. JOAN CARRERES, CAPELLÀ DEL SANTUARI DIOCESÀ DE LA MARE DE DÉU DE FÀTIMA

El passat 17 de març a la nit va morir Mn. Joan Carreres i Puig, rector de Sant Pau de Narbona d’Anglesola i capellà del Santuari Diocesà de la Mare de Déu de Fàtima de Tàrrega moltíssims anys.

Era un sacerdot bo i sensible que sabia estimar profundament. Es va entusiasmar a l’oferir-li dedicar el certamen marià d’enguany a honorar la Mare de Déu de Fàtima, del santuari de Tàrrega del qual era capellà. De seguit es va oferir de seguida per fer el que calgués, tot i estar  ja en aquells moments, afectat de la pneumònia que finalment no ha pogut superar. ‘La seva empatia i la capacitat d’arribar al cor de l’interlocutor van sorprendre molt gratament, diu Juan Luis Salinas, organitzador del certamen- i va sorgir entre nosaltres un lligam que es podria anomenar d’amistat.’

Mn. Joan Carreres va néixer a Ivorra el dia 5 de febrer de 1945. Va iniciar els seus estudis d’Humanitats i Filosofia al Seminari de Solsona l’any 1958. Els estudis eclesiàstics els va cursar al Seminari de Barcelona. Va ser ordenat prevere a Cervera el dia 13 d’abril de 1980. Durant els anys del seu ministeri va servir pastoralment les parròquies de Cervera, Sant Guim de la Plana, Granyena, Gramuntell, Sant Guim de Freixenet, Freixenet, Montpalau, Sant Domí, Sant Guim Vell, la Tallada, Tàrrega i Anglesola, on ha viscut i servit fins la seva malaltia.

La missa exequial va tenir lloc a la parròquia de Sant Cugat d’Ivorra, la seva localitat natal, presidida pel bisbe de Solsona, Xavier Novell. El diumenge 26 se celebrà un funeral a l’església de Sant Pau de Narbona d’Anglesola, la seva darrera parròquia.

Confiem que des del cel continuarà vetllant per la comunitat de carmelites del Santuari Diocesà de Fàtima, i intercedirà pel bon desenvolupament del certamen marià dedicat a l’advocació mariana que tant estimava.  

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn