ACADÈMIA MARIANA

30 setembre 2022
Categoria/es: Acadèmia Mariana

DAVID LLORENS DE LLEIDA GUANYA LA FLOR NATURAL DEL CERTAMEN DE L’ACADÈMIA MARIANA DEDICAT A LA PATRONA D’ANDORRA LA VERGE DE MERITXELL

 EL JURAT ATORGA EL PREMI DE PROSA A LA UCRAÏNESA TETYANA FILIMONOVA

L’Acadèmia Mariana de Lleida ha donat a conèixer el premis del Certamen Literari Marià, dedicat enguany a la Verge de Meritxell, patrona del Principat d’Andorra.

Així el Premi del bisbe de Lleida Salvador Giménez i Flor Natural del Certamen, dotat amb 600€, ha estat atorgat a David Llorens Poblador, de Lleida, pel seu poema Súplica Blanca, dedicat a la Mare de Déu de l’Acadèmia com a patrona i especial protectora de la ciutat de Lleida. El Jurat ha valorat: “El sentiment marià, la rica erudició, la recerca esmerada del mot escaient i un discurs que flueix amb la sua musicalitat interna”.

El Premi de l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra Mons. Joan-Enric Vives, dotat amb 600€, ha estat atorgat a Ernest Pibernat i Bosch, d’Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà), pel seu poema  Sota un roser silvestre, dedicat a la Patrona d’Andorra.

El Jurat ha atorgat el Premi que concedeix l’arxiprestat de les Valls d’Andorra, dotat amb 500 €, a Oriol Solà Prat, de Santa Margarida de Montbui (Barcelona), pel seu poema Cent, són cent, dedicat a la MdD de Meritxell en el Centenari de la seva coronació canònica.

Cal destacar el Premi de l’ambaixador d’Espanya a Andorra i exalcalde Lleida Àngel Ros, dotat amb una peça d’art que ha estat atorgar a Ascensión Ramona Ochoa Borell, de Lleida, per la seva composició titulada Retorn a la Verge de Canòlic.

El Premi que atorga l’IEI, dotat amb 500€, ha estat atorgat a Lluís Coll Gilabert, de Lleida, pel seu poema dedicat a la Mare de Déu de l’Horta, d’Ivars d’Urgell. Tanmateix el Premi de la Paeria de Lleida, dotat amb 500€, ha estat atorgat a Ramon Gené i Capdevila, de Cervera, pel seu poema El perdó de la Verge del Blau.

Finalment el Premi de Prosa que atorga l’Acadèmia Marina, dotat amb 500€ al millor treball escrit en llengua ucraïnesa que faci referència a la ciutat màrtir de Mariúpol, ciutat que porta el nom de Mare de Déu, ha estat atorgat a la ucraïnesa Tetyana Filimona, de Torredembarra. El Jurat ha destacat del seu treball: “Un llenguatge que brilla per la seva riquesa d’imatges i metàfores. El text torna a donar vida a la ciutat destruïda de Mariúpol, teixint un discurs on s’entrelliguen els sentiments de dolor i d’esperança.”.

El Jurat ha decidit també concedir una Menció Honorifica “ex aequo” als germans Eugènia Filimonova i Oleh Filimonova. En ells el Jurat vol homenatjar tots els nens que pateixen la violència de les guerres i molt especialment els infants ucraïnesos.

LA DRA. MONTSERRAT ESQUERDA MANTENIDORA DEL CERTAMEN MARIÀ

El Premis seran lliurats als autors premiats aquest diumenge 2 d’octubre a les 12 del migdia, al Paranimf de l’Acadèmia Mariana de Lleida, en el decurs del Certamen Literari Marià en honor de la Verge de Meritxell. En aquets acte actuarà com a mantenidora del Certamen la Dra. Montserrat Esquerda, pediatra de l’Hospital Sant Joan de Déu, directora de l’Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull i professora de Bioètica de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida.

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn