ACADÈMIA MARIANA

7 octubre 2012
Categoria/es: Acadèmia Mariana

CRÒNICA DEL CERTAMEN MARIÀ DEL 150è ANIVERSARI DE L’ACADÈMIA MARIANA

El diumenge, dia 7 d’octubre, l’Acadèmia Mariana de Lleida va celebrar amb tota solemnitat el 150è aniversari de la seva fundació. L’acte el va presidir el Bisbe de la Diòcesi, Monsenyor Joan Piris Frígola, el Paer en Cap de la Ciutat Àngel Ros Domingo, que va actuar de Mantenidor del Certamen (Jocs Florals), el Conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep Mª Pelegrí, El Director de l’Acadèmia Mariana, Joan Viñas, i el Director Honorari i promotor dels Certàmens, Monsenyor Salvador Gené Giribet. Aquest any, amb motiu del aniversari, es celebrà, en la seva totalitat, a l’edifici de la mateixa Acadèmia Mariana.

A les 17 hores, Santa Missa a l’Oratori de la Patrona, presidida per Monsenyor Piris, acompanyat del Capellà de l’Acadèmia Mossèn Antoni Agelet, el Director Honorari, Monsenyor Salvador Gené, i d’altres sacerdots de la Diòcesis quevan concelebrar A continuació, al Paranimf de l’Acadèmia, ple de gom a gom, ha tingut lloc l’acte cultural.

El Director de l’Acadèmia, Joan Viñas, ha saludat totes les autoritats i públic en general. Seguidament, el Director honorari i promotor dels Certàmens, Monsenyor Salvador Gené, ha fet un petit parlament per donar pas al Mantenidor, el Paer en Cap de la Ciutat, Àngel Ros Domingo, qui va fer un recorregut per la història de l’Acadèmia i la seva vinculació a la casa a través del Diario de Lérida i Radio Popular.

Tot seguit, es feu l’entrega de guardons als 14 premiats.

L’acte es va cloure amb un gran Concert de l’Orfeó Lleidatà, en el qual es va fer l’estrena de l’Ave Maria composada pel seu Director Pere Pardo.

El públic, en peu, aplaudí llargament la seva gran actuació. Finalment, el Bisbe de la Diòcesi, Monsenyor Joan Piris, va cloure l’acte.

 

 

 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn