ACADÈMIA MARIANA

2 octubre 2011
Categoria/es: Acadèmia Mariana

CRÒNICA DEL CERTAMEN EN HONOR A LA MARE DE DÉU DEL CLAUSTRE, DE GUISSONA

El diumenge dia 2 d’octubre, l’Acadèmia Mariana de Lleida, amb motiu de celebrar la festa de la Verge de l’Acadèmia Patrona de la ciutat de Lleida, organitzà el Certamen Marià dels Jocs Florals, que aquest any van lloar la Mare de Déu del Claustre de Guissona.

L’acte va començar a les 17’30 hores, amb una Missa Solemne a la Catedral Nova de Lleida, presidida per l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol Balcells, concelebrant amb el nostre Bisbe Joan Piris, Canonges del cabildo Catedralici i el Director de l’Acadèmia Mariana, Antoni Agelet del Pueyo. També hi assistiren el Director Honorari de l’Acadèmia, Monsenyor Salvador Gené Giribet, les primeres autoritats de la ciutat i autonòmiques, juntament amb la presència d’un gran nombre de lleidatans que ompliren el Temple Catedralici.

A continuació, a les 7 de la tarda, en el marc de l’Auditori Enric Granados, hi hagué un Concert, interpretat per la Coral " Maristes Montserrat de Lleida", sota la direcció de Gerard Riu. El públic va quedar molt sorprès de la seva qualitat musical, així com del programa interpretat. Els assistents, en peu, varen aplaudir llargament el final del concert, amb el Cant de la Senyera i el Virolai, cantat conjuntament amb el públic. Seguidament, es va dur a terme l’acte acadèmic.

En primer lloc, va parlar el Director Honorari de l’Acadèmia Mariana i promotor dels Certàmens Marians, Monsenyor Salvador Gené, que va donar pas al mantenedor d’aquest any, l’Arquebisbe de Tarragona, Monsenyor Jaume Pujol Balcells. Tot seguit, es va fer entrega dels guardons als guanyadors dels premis de poesia, tretze en total, que, arribats de diferents indrets de Catalunya, ens van acompanyar en el decurs del acte.

A la cloenda, varen fer uns breus parlaments, l’Alcalde de Guissona Jordi Casoliva, l’Alcalde de Lleida Angle Ros. Va tancar l’acte el Bisbe de Lleida, Joan Piris Frígola, agraint a tothom la seva presència, la qual cosa va fer més solemne l’acte. Properament, aquest Certament, adaptat, es repetirà a l’Oratori de la Patrona de Lleida i a l’església Parroquial de Guissona, on els seus autors recitaran tots els poemes guardonats. El proper any 2012, l’Acadèmia Mariana celebrarà el 150 anys de la seva fundació ( 1862-2012).

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn