ACADÈMIA MARIANA

17 setembre 2018
Categoria/es: Acadèmia Mariana

CONCERT DE LA CORAL SANT RAMON AL CERTAMEN MARIÀ

Ja es coneix la coral que actuarà en la vetllada del Certamen Marià en honor a la Mare de Déu de la Mercè. Es tracta de la Coral Sant Ramon, de Sant Ramon i de la Segarra.

La Coral Sant Ramon va néixer tot cantant la Missa del diumenge de Pasqua de 2001 i, l’endemà, dilluns de Pasqua, recorrent els carrers de San Ramon per cantar les caramelles. Dirigida inicialment pel P. José Antonio Lacasa, des de 2010 la coral està treballant de la mà d´Anna Gascón, cantant i professora de música amb una llarga experiència interpretativa en la direcció de cors. Sota la seva direcció la Coral Sant Ramon ha encetat una nova etapa musical, amb canvis en el seu repertori i tenint cura en el treball vocal i interpretatiu. Al llarg de l’any, la coral participa solemnitzant les celebracions religioses destacades al Santuari de Sant Ramon i a la parròquia de Sant Jaume, i també realitza concerts a altres pobles de la Segarra, l’Urgell i l’Anoia, i trobades corals a altres indrets de Catalunya.

El seu repertori és variat, adaptat a les possibilitats vocals dels cantaires, però assumint reptes i superant dia a dia les dificultats musicals que van sorgint, amb els recursos pedagògics i tècnics adequats. “L’objectiu de la nostra coral és transmetre al públic que ens escolta el nostre gaudir quan cantem, fruit d’un treball comú engrescador dut a terme durant els assaigs setmanals i en la nostra relació envers la comunitat de Sant Ramon”, assegura Anna Gascón.

L’abril de 2015 la Coral Sant Ramón va celebrar el seu 15è aniversari, organitzant i participant d’un magne concert a l’església del Santuari Mercedari de Sant Ramon amb les obres religioses Stabat Mater de Quirino Gasparini per a cor de dones i solistes i la Missa pro Defunctis d’Esteban Salas per a cor i solistes, totes acompanyades per un grup orquestral de cambra i clavicèmbal.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn