ACADÈMIA MARIANA

29 setembre 2022
Categoria/es: Acadèmia Mariana

COMENCEN ELS ACTES DE LA FESTIVITAT DE LA VERGE BLANCA DE L’ACADÈMIA, PATRONA DE LLEIDA

Avui comencen els actes amb motiu de la festivitat de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida, que se celebra aquest diumenge, 2 d’octubre. Us adjuntem tota la programació prevista perquè no us perdeu res:

Dies 30 de setembre i 1 d’octubre, a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia: Divendres 30, a les 18:30h res del Sant Rosari i a les 19h Celebració de l’Eucaristia presidida per Mons. Joan Piris Frigola, Bisbe emèrit de Lleida i solemnitzada per la Coral Units pel Cant, dirigida per Antonieta Melé i Maria Carme Grasa al piano. Dissabte 1, a les 12h, Missa presidida per Mons. Salvador Giménez Valls, Bisbe de Lleida. Cantarà la Coral l’Estel del Cercle de Belles Arts, dirigida per Gemma M. Naranjo. Durant tot el dia es farà l’ofrena popular de flors a Maria. El mateix dissabte, vigília de la festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia, a les 8 de la tarda, Vetlla de pregària jove amb Maria. DPJ – HAKUNA.

Dia 2 d’octubre, diumenge, Festa de la Verge Blanca de l’Acadèmia: A les 10:30h, Missa solemne A les 10:30 del matí, a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia, Missa solemne en honor de la Mare de Déu de Meritxell, Patrona del Principat d’Andorra i de la Verge Blanca de l’Acadèmia, Patrona de Lleida. Serà presidida per l’Excm. i Revdm. Sr. Arquebisbe-bisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives Sicília, i concelebrada per l’Excm. i Revdm. Sr. Bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez Valls. Solemnitzarà la celebració la Coral Shalom, sota la direcció d’Albert Cabero.

El mateix diumenge 2 d’octubre, a les 12 del migdia tindrà lloc al Paranimf de l’Acadèmia Mariana, el solemne Certamen Literari Marià en honor de la Mare de Déu de Meritxell, Patrona del Principat d’Andorra, en el centenari de la seva coronació canònica. Actuarà com a Mantenidora del Certamen la doctora Montse Esquerda i Aresté, pediatra de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, directora general de l’Institut Borja de Bioètica de la Universitat Ramon Llull, professora de Bioètica a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, presidenta de la Comissió de Deontologia del Col·legi de Metges de Lleida i Catalunya, acadèmica de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya i cofundadora del Grup d’Acompanyament del Dol. Al llarg de la vetllada literària hi haurà una actuació musical a càrrec de Maria Cristina Rodríguez (cant), Ònia Tomàs (violoncel) i Eduard Espinet (piano), que interpretaran temes marians.

Us animem a participar en els actes de celebració de la Festa la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn