ACADÈMIA MARIANA

5 octubre 2020
Categoria/es: Acadèmia Mariana

CERTAMEN LITERARI VIRTUAL DEDICAT A SANTA MARIA DE NATZARET, SALUT DELS MALALTS

Degut a l’excepcionalitat esdevinguda per la situació sociosanitària que estem vivint, l’Acadèmia Mariana ha organitzat un certamen diferent al que s’estava preparant, sense premis ni parlaments, consistent en una trobada de poetes lloant la Mare de Déu. S’ha dedicat a Santa Maria de Natzaret, salut dels malalts, i ha estat enregistrat i editat per a ser difós a les xarxes socials el dia 2 d’octubre, festivitat de la Verge Blanca.

El doctor Joan Viñas, director de l’Acadèmia Mariana, ha obert el certamen literari virtual amb una salutació i una pregària a la Mare de Déu: “Oh Maria, vós que brilleu en el nostre camí com un signe de salvació i d’esperança, confiem que aquesta pandèmia passi el més aviat possible i es recuperi la salut personal i ambiental, tal com ha succeït al llarg de la història amb les altres pandèmies, essent vós, Verge Blanca de l’Acadèmia, la que va deslliurar del còlera a la ciutat de Lleida l’any 1865.”

El mantenidor del certamen ha estat el doctor Jacint Cabau, delegat de pastoral de la salut. En la seva dissertació ha anat repassant els aspectes sanitaris, econòmics, socials, culturals i eclesials d’aquesta situació “que ens ha fet pensar en la nostra fragilitat i vulnerabilitat i ens ha instaurat en la incertesa i ha repercutit en totes les realitats de la nostra vida.” També ha fet una súplica a “Santa Maria de Natzaret, ja que sou la nostra guia, el nostre camí, la nostra mediació per adreçar-nos al Crist, que és el nostre model a seguir… Ajuda’ns a cercar el bé comú aportant el nostre compromís i solidaritat… sense deixar-nos endur per la por. Santa Maria de Natzaret, pregueu per nosaltres i amb nosaltres.”

Una selecció de poemes -majorment guardonats en edicions anteriors del certamen- han estat declamades pels seus autors o d’altres rapsodes. S’ha estructurat en tres apartats: set poemes enaltint Maria; sis poemes per conèixer Maria i aprofundir-hi, i deu poemes vivencials sobre Maria. La recitació ha comptat amb l’acompanyament musical de Joan Llobera (violí) i Lluis Climent (orgue).

També s’han ofrenat flors a la Mare de Déu i el Petit Cor de la Catedral, dirigit per Joaquim Mesalles, li ha dedicat una ofrena musical amb un concert de temes marians a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia.

Mons. Salvador Giménez Valls. Bisbe de Lleida, ha tancat el certamen als peus de la Verge Blanca de l’Acadèmia demanant a la Mare de Déu que ajudi els malalts i les seves famílies, els sanitaris…, i que ens doni fortalesa. El Bisbe també ha fet una pregària d’agraïment a la Mare de Déu i esperonant la devoció dels lleidatans, i a tots els que han fet possible la celebració de la seva festa: “Gràcies Mare Santa per les teves atencions en tot moment. Un any més estem aquí, Mare nostra, per venerar-te i donar-te gràcies pel teu fill Jesucrist. Ajuda’ns a estar prop dels qui més pateixen.”

L’acte organitzat per Juan Luis Salinas i conduit per Blanca Roca i Albert Font-Tarrés ha estat enregistrat en diferents espais de l’Acadèmia Mariana, el Palau de Maria. Ha estat una magnífica manifestació d’amor a Maria meravellosament acollida i aplaudida. Enhorabona i gràcies.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn