ACADÈMIA MARIANA

14 maig 2013
Categoria/es: Acadèmia Mariana

CERTAMEN LITERARI EN HONOR DE LA MARE DE DÉU DEL CASTELL, DE TRAGÓ DE NOGUERA

La Pontifícia i Reial Acadèmia Bibliogràfico-Mariana de Lleida va ser fundada el 12 d’octubre de 1862. La Mare de Déu de l’Acadèmia, coneguda com la Verge Blanca, té el seu Oratori a l’Acadèmia Mariana.

Des del moment de la seva fundació tots els anys s’organitzen Jocs Florals dedicats a Maria, en les seves diverses invocacions d’arreu del món, coneguts com Certàmens Literaris Marians. Les autoritats locals y els principals organismes de la ciutat han recolzat la celebració amb la seva participació i assumint la dotació de diferents premis.

Aquest any s’ha convidat a participar la Mare de Déu del Castell, patrona de Tragó de Noguera, en el 50è aniversari de la inundació del poble per les aigües del pantà de Santa Anna. D’aquesta manera, alhora, es vol retre un homenatge a la gent que va haver de sacrificar el seu pervindre en el lloc on havia nascut, amb tots els seus sentiments, afectes… tot fent la seva aportació al bé comú.

Amb aquesta ocasió, la seva imatge s’ha entronitzat a l’església de la Mare de Déu del Carme, en l’altaret situat a l’entrada dreta al temple per la Rambla Ferran.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn