ACADÈMIA MARIANA

23 maig 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

CELEBRACIÓ DE LA BEATIFICACIÓ DE MONS. ROMERO

La beatificació de Mons. Óscar Arnulfo Romero ha estat festejada a Lleida amb una trobada festiva a l’Acadèmia Mariana, coincidint amb la cerimònia que es feia a El Salvador presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació de la Causa dels Sants i enviat especial del papa Francesc.

Els actes organitzats sota el lema ‘Monsenyor Romero és viu!’ han aplegat més d’un centenar de persones de diverses edats per a les quals aquest bisbe màrtir salvadoreny és un referent de fe compromesa en la realitat social. Durant quatre hores i mitja els participants han participat en diverses activats iniciades amb el visionat d’un seguit de vídeos per situar i presentar en el seu context la figura i trajectòria de Mons Romero.

La concelebració de l’Eucaristia ha estat presidida per Mn. Ramon Prat, vicari general de la Diòcesi de Lleida, que ha convidat a endinsar-nos en el fons espiritual de la trobada. A continuació, en el mateix espai de l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia, han intervingutr tres testimonis, personals i sentits, tot compartint què representa Romero en les seves vides. Mossèn Ramon Prat ha explicat que Mons. Romero no s’entenia sense el context del Concili Vaticà II, amb el retorn a les arrels del cristianisme i la lluita contra l’opressió dels pobres que el nou beat encarnà en la seva vida com un mirall que reflectia l’Esperit Sant: ‘l’amor és més fort que la mort’. Laia Roca, mare de família i biòloga, que conegué Mons. Romero a partir de l’activitat de camps de treball solidaris per al tercer món. I, finalment, Pedro Huete, educador salvadoreny i un dels responsables de l’Hostal Jericó, nascut el mateix any en què Mons. Romero fou nomenat arquebisbe metropolità de El Salvador, que s’enamorà de la seva experiència de vida en defensa dels pobres que tant ha influït en la pròpia opció de vida actual en favor dels més necessitats.

A continuació una mostra de danses llatinoamericanes del grup Nuevo Amanecer, al teatre de l’Acadèmia Mariana, tot acabant amb un sopar compartit.

Així doncs, es pot dir que Monsenyor també s’ha experimentat com a ben viu entre els cristians de la nostra diòcesi.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn