ACADÈMIA MARIANA

9 novembre 2014
Categoria/es: Acadèmia Mariana

CALENDARI MARIÀ 2015

L’Acadèmia Mariana ha publicat un calendari marià de l’any 2015 amb el suport econòmic de la Diputació provincial a través de l’Institut d’estudis Ilerdencs. Al calendari s’indiquen les festes dedicades a la Mare de Déu, lleidatanes i diocesanes que se celebren al llarg de l’any.

El calendari també està pensat per a difondre el Certamen Marià, que és l’activitat central que ha organitzat l’Acadèmia Mariana des de la seva fundació l’any 1862. Enguany està dedicat a l’advocació mariana del darrer certamen, la Mare de Déu de les Sogues, venerada a Bellvís i patrona de la Plana d’Urgell.

El calendari també vol ser una eina de difusió de la riquesa patrimonial de l’Acadèmia Mariana i de la pròpia institució, de manera que sigui més coneguda i estimada per tots els lleidatans. Cadascun dels dotze mesos de l’any està il•luminat amb un valuós element patrimonial de l’Oratori de la verge Blanca de l’Acadèmia. Enguany les obres escollides han estat els quatre vitralls inferiors, i les pintures dels timpans laterals situats entre els vitralls superiors. Aquestes estan decorades amb les imatges de sis dones virtuoses de l’Antic Testament que prefiguren Maria.

Per això us animem a adquirir aquest calendari al preu simbòlic de 2 euros, com a felicitació de Nadal per als vostres familiars i amics. Es pot trobar a l’Acadèmia Mariana, a la Llibreria Ramon Llull i a les parròquies de la ciutat.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn