ACADÈMIA MARIANA

17 setembre 2014
Categoria/es: Acadèmia Mariana

ASSEMBLEA DE SOCIS

L’Acadèmia Mariana ha celebrat l’Assemblea general de socis anual el dimecres 17 de setembre. La primera part de la reunió ha tingut lloc a l’Oratori de la Verge Blanca de l’Acadèmia. Mossèn Gerard Soler, recentment nomenat Capellà de l’Oratori i Consiliari de l’Acadèmia Mariana, ha explicat amb entusiasme les reformes que ha promogut en aquest lloc sagrat: aire condicionat, megafonia, una nova càtedra i l’obertura parcial de les portes amb vidres per poder visualitzar l’interior. El projecte de Mn. Gerard consisteix a fer de l’Oratori un espai acollidor on els lleidatans vagin a resar a la seva patrona.

A continuació s’ha iniciat l’assemblea pròpiament dita en una de les sales de l’Acadèmia Mariana, sota la presidència del seu Director, el Dr. Joan Viñas. Entre els temes tractats s’ha informat als assistents del nombre actual dels socis de l’Acadèmia Mariana, amb les altes i baixes causades darrerament; l’estat de comptes de l’entitat; l’organització del Certamen Marià, que enguany està dedicat a la Mare de Déu de les Sogues, patrona de la Plana d’Urgell; els actes previstos per a les festes de la Verge Blanca de l’Acadèmia; la celebració del II Simposi Marià, amb el tema “Maria, model d’acolliment”; la plana web, i la publicació del llibre del Certamen i el Calendari Marià.

Les intervencions d’alguns socis interessant-se per altres aspectes de la vida de l’Acadèmia Mariana, han donat peu a insinuar algunes de les activitats futures i d’altres actuacions previstes com la catalogació del llibres de la seva Biblioteca. Tot en un bon clima d’harmonia i diàleg constructiu que ha posat en relleu el treball conjunt de la Comissió Gestora admirablement dirigida pel Dr. Joan Viñas. Tot emplaçant els socis a participar properament en les festes de la Verge Blanca de l’Acadèmia, el Certamen i el Simposi, s’ha posat punt i final a l’Assemblea amb una pregària cantada a la Mare de Déu.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn