ACADÈMIA MARIANA

14 desembre 2015
Categoria/es: Acadèmia Mariana

ASSEMBLEA ANUAL

 L’Assemblea anual de l’Acadèmia Mariana ha comptat amb l’assistència del bisbe Salvador. El doctor Joan Viñas, el seu director, ha ressaltat el fet importantíssim del canvi de bisbe a la nostra diòcesi i l’agraïment per haver presidit els actes de les festes de la Verge Blanca de l’Acadèmia. També ha recordat el senyor Enric Castells, soci molt actiu recentment traspassat.

A continuació el doctor Viñas ha informat de les activitats realitzades al llarg de l’any, especialment la recuperació dels fons bibliogràfic i objectes sagrats de l’Acadèmia Mariana, el certamen anual; l’arranjament i activitat a l’Oratori; la visita-peregrinació al Santuari de Torreciudad; el moviment econòmic i finançament de les activitats, així com els reptes actuals que es planteja la institució. En aquesta línia, el doctor Viñas ha informat del setantè aniversari de la proclamació de la Verge Blanca de l’Acadèmia com a patrona de Lleida, efemèride que es preveu celebrar solemnement i dedicar-hi el III Simposi Marià.

S’ha fet una valoració molt realista del moment que viu actualment la Mariana i s’ha decidit prorrogar la gestió de la comissió. En el ric diàleg mantingut al llarg de l’Assemblea, en especial durant el torn obert de paraules, han sorgit idees molt interessants de cara a la projecció futura de l’Acadèmia Mariana, pel que fa a la seva identitat i al seu finançament, comptant sempre que hi hagi persones que les posin en pràctica, mantenint els vincles amb el Bisbat i en la seva línia pastoral. Així ho ha subratllat el bisbe Salvador en la seva intervenció final.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn