ACADÈMIA MARIANA

23 novembre 2021
Categoria/es: Acadèmia Mariana

ANTOLOGIA DELS SIMPOSIS MARIANS 2012-2021

El 150è aniversari de l’Acadèmia Mariana es va celebrar amb un Simposi dedicat a “Maria de Natzaret. Referent humà i cristià per al nostre temps”, del 19 al 21 d’octubre de 2012. El va organitzar conjuntament l’Acadèmia Bibliogràfica Mariana i l’Institut d’Estudis Religiosos de Lleida inaugurant una nova etapa en el desenvolupament del diàleg de la fe cristiana amb la cultura del nostre temps a les Terres de Ponent.

De la mà del seu director, el doctor Joan Viñas, l’Acadèmia Mariana ha incorporat en la seva programació la celebració del Simposi Marià bianual per “aprofundir en l’estudi de la figura de Maria: el que va significar i significa avui dia per l’Església, per als cristians i per a l’home i per a la dona d’avui ens dona llum i esperança per afrontar la nostra quotidianitat i trobar sentit a la vida, orientada vers Jesús, el nostre referent, sanador i salvador, ja que seguir el seu camí que ens du vers la vida en plenitud. Refermar el paper essencial que la dona ha de tenir per al cristianisme, estudiant-lo des de tots els punts de vista, antropològic, teològic, històric, pastoral, sociològic, etc.”

El vídeo que està enllaçat a continuació recull una antologia dels cinc simposis marians que s’han celebrat fins al moment, entre els anys 2012 i 2021, amb una síntesi de les aportacions més rellevants. 

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn