ACADÈMIA MARIANA

16 abril 2017
Categoria/es: Acadèmia Mariana

ACTES EN HONOR A LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT

 LA CONFRARIA DE MONTSERRAT INICIA EL 20 D’ABRIL ELS ACTES EN HONOR DE LA PATRONA DE CATALUNYA

La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida començarà el 20 d’abril els actes en honor de la Patrona de Catalunya, que tindran com ja es costum el seu colofó el dijous 27 d’abril, festa de la Mare de Déu de Montserrat.

El primer acte serà però commemoratiu del 70 Aniversari de la Romeria que la Confraria organitza tots els anys a Montserrat i que tingué el seu origen en la que s’organitzà l’any 1947, en el marc de les festes d’entronització de “La Moreneta” que Catalunya va viure amb força intensitat i fervor montserratí.

Aquest primer acte se celebrà a l’Acadèmia Mariana de Lleida a les 7’30 tarda del dijous 20 d’abril i consistirà en una taula rodona que porta com a títol: “70 anys de Romeries a Montserrat, record i vivències”, amb la participació de Mn. Xavier Batiste, Teresina Llop, Maria Mercè García i Amadeu Bonet. Es farà també una projecció d’imatges antigues i actuals de les romeries a Montserrat.

TRIDU DE PREPARACIÓ A LA FESTA

El dilluns 24, a les 7’30 de la tarda tindrà lloc el primer dia del Triduo de preparació a la festa, amb una Eucaristia a l’església parroquial d’Almacelles, presidida pel seu rector Mn. Joaquim Blas i cantada per la coral “Veus Unides”. El segon dia del Triduo se celebrarà a la parròquia de la Verge dels Pobres del Secà de Sant Pere, amb ocasió del seu 50 aniversari. A las 7 de la tarda tindrà lloc l’Eucaristia presidida pèl rector de la parròquia  Mn. Josep Antoni Jové i cantada poer la coral “Veus Amigues”.

El Triduo culminarà el dimecres 23 amb la participació de la Confraria de Lleida a la Vetlla de Santa Maria que se celebra tots els anys a les 10 de la nit, al Monestir de Montserrat.

El dijous 27, festa de la Mare de Déu de Montserrat a les 9 del matí tindrà lloc l’Eucaristia a l’altar de la Patrona a la Catedral de Lleida, amb la benedicció i distribució de les tradicionals branquetes de boix. Finalitzada aquesta celebració, s’iniciarà l’ofrena floral a la imatge de “la Moreneta” en el seu cambril.

Els actes en honor de la Mare de Déu de Montserrat clouran a les 7’30 de la tarda amb la solemne concelebració de l’Eucaristia presidida pel bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls i cantada pel petit Cor de la Catedral.

Els actes però tindran continuïtat el divendres 19 de maig, amb un segon acte commemoratiu del 70 aniversari de la Romeria a Montserrat. A les 7’30 de la tarda a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs tindrà lloc una Taula Rodona amb el títol: “Romeria. Camí cap a on i per a què?”, a càrrec de Mn. Ramon Prat, director de l’IREL i el monjo de Montserrat P. Joan Mª Mayol, rector del monestir de Montserrat i responsable de Romeries.

A banda, la Confraria té organitzada ja la seva 70 Romeria  Montserrat pels dies 7 al 14 de juliol. Tanmateix el diumenge 9 de juliol, tindrà lloc la Jornada de la Confraria de Montserrat a Lleida, commemorativa enguany d’aquest 70 aniversari amb la participació del bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls que presidirà a les 11 del matí la Missa conventual. És previst organitzar un viatge per acudir a aquest acte de la Confraria a Montserrat.

Tanmateix la Confraria ha editat el n. 84 del seu periòdic anomenat “El Matí”, amb diversos articles. Destaca en primer lloc el Davantal signat pel consiliari de la Confraria Mn. Xavier Batiste, amb el títol “Caminar vol dir créixer); així com la crònica de la primera Assemblea de Confrares després de l’aprovació del seus nous Estatuts, un article històric de Josep Estruch amb el títol “70 Romiatges a Montserrat” i una aportació dedicada a les dotze llànties votives que ornen la Capella de la Mare de Déu de Montserrat a la Catedral de Lleida, centre dels actes a celebrar en el seu honor.

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn