ACADÈMIA MARIANA

9 juliol 2017
Categoria/es: Acadèmia Mariana

ACTES DEL 70 ANIVERSARI DE LA ROMERIA DE LLEIDA A MONTSERRAT

 Els romers han pregat davant la majòlica de la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida

El bisbe Salvador va presidir el diumenge 9 de juliol al monestir de Montserrat, els actes del 70 aniversari de la Romeria de Lleida que tots els anys organitza la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat.

El pelegrinatge va començar a les 11 del matí, amb la celebració de la Missa Conventual a la basílica del monestir presidida pel bisbe Salvador i concelebrada pel P. Abat i la comunitat benedictina i amb la participació dels romers de Lleida,  més d’un centenar, amb el president de la Confraria, Josep Estruch, al capdavant.

La celebració s’inicià amb la lectura de l’Ofrena a la Mare de Déu de Montserrat, llegida per una confrare de Lleida: “…volem manifestar als peus de la nostra Patrona i encapçalats pel nostre bisbe Salvador que presideix aquesta Eucaristia, el goig per poder commemorar els  70 anys  de la nostra Romeria, que és un dels fets més destacats de la nostra història com a Confraria”.

El bisbe Salvador en la seva homilia va deixar palesa la devoció que a Lleida hi ha per “La Moreneta” i va agrair a la Confraria de Montserrat el seu treball i esforç per mantenir-la. Va Continuar la seva reflexió dient que el cristià no ha de ser mai una persona contradictòria amb el que creu i el que fa, sinó coherent amb la fe i la vida, sense oblidar mai a Déu que n’ha de ser el centre. En aquest sentit el bisbe Salvador convidà els cristians a viure segons els manaments del Senyor.

En el moment de l’ofertori, amb les ja tradicionals ofrenes de cada any de quatre caixes de préssecs de Lleida i dos garrafes d’oli, enguany amb ocasió del 70 aniversari de la Romeria es va entregar la bandera de la ciutat de Lleida que l’alcalde Àngel Ros havia donat a la Confraria en la catedral amb ocasió de la Missa de la festa de la Mare de Déu de Montserrat d’enguany. La bandera fou portada fins l’altar per la regidora de Cultura Montse Parra, acompanyada pel president de la Confraria Josep Estruch i fou rebuda pel bisbe Salvador.

Finalitzada la celebració i després de cantar el Virolai, la Romeria de Lleida va ser rebuda pel P. Abat Josep M. Soler, que va transmetre als confrares i romers la rellevància que per a Montserrat té la Confraria i la Romeria de Lleida: "…una de les ciutats de Catalunya on la festa de la Mare de Déu de Montserrat té més relleu i la Romeria de Lleida és per nosaltres molt emblemàtica i un model”, digué.

Abans de finalitzar l’acte, el president de la Confraria en nom de tots els confrares va lliurar una fotografia emmarcada a Mª Mercè García, membre de junta i una de les confrares més veteranes en l’organització del romiatge a Montserrat. Així mateix se li va lliurar aquest mateix reconeixement a la regidora Montse Parra, en agraïment pel seu suport personal i institucional de la Paeria a les activitats de la Confraria. Finalment es va entregar al P. Abat Josep M. Soler una fotografia emmarcada on es veu pregant davant la imatge de la Mare de Déu de Montserrat de la Catedral de Lleida, que va rebre complaent i amb certa sorpresa.

Els actes van continuar amb un dinar de germanor i la tradicional visita al passeig dels Degotalls, per tal de pregar davant la majòlica de la Verge Blanca de l’Acadèmia Patrona de Lleida. Alguns romers lleidatans faran estada al Monestir fins el proper 14 de juliol. D’altres van marxar amb autocar el mateix diumenge, finalitzats els actes i després d’escoltar el cant de Vespres.

Jordi Curcó

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn