ACADÈMIA MARIANA

11 abril 2016
Categoria/es: Acadèmia Mariana

70è ANIVERSARI DE LA CONFRARIA DE LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT

EN EL 70 ANIVERSARI DE LA SEVA REFUNDACIÓ DE LA CONFRARIA DE LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT

ELS ABATS DE MONTSERRAT I POBLET PRESIDIRAN A LLEIDA ELS ACTES EN HONOR DE LA PATRONA DE  CATALUNYA
 
Els abats dels monestir de Montserrat i Poblet, P. Josep Maria Soler i P. Octavi Vilà, juntament amb el bisbe Salvador Giménez Valls presidiran a Lleida les celebracions en honor de la Patrona de Catalunya, la Mare de Déu de Montserrat.

Els actes, com és tradició, els organitza la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, molt arrelada al sentiment religiós de la ciutat i que enguany celebra el 70 aniversari de la seva refundació (1946) i alhora els 135 anys de la fundació (1881). Tanmateix les commemoració de la Confraria, s’escauen amb els també 135 anys del patronatge de la Mare de Déu de Montserrat, proclamada patrona de Catalunya pel papa Lleó XIII, l’11 de setembre de 1881.

Per tal de celebrar-ho i commemorar-ho, la Confraria ha volgut preparar enguany un Tridu més solemne de preparació a la festa de la Mare de Déu de Montserrat el proper 27 d’abril. Per aquest motiu tindrà lloc a la Catedral de Lleida, seu de l’altar de la Patrona i serà presidit pels dos abats, que han acceptat amb goig la invitació que els ha fet la Confraria.

Així, el diumenge 24 d’abril, a l’endemà de la festa del patró de Catalunya Sant Jordi, a les 7’30 de la tarda tindrà lloc la primera Eucaristia del tridu que oficiarà pel P. Josep Maria Soler, abat de Montserrat. La Coral Maristes Montserrat solemnitzarà la celebració. El dia 25, segona jornada del Tridu, serà el recentment elegit Abat de Poblet, el P. Octavi Vilà, qui presidirà l’Eucaristia. Finalment serà el bisbe de Lleida Salvador Giménez Valls, qui presideixi la concelebració Eucarística del dia de la Patrona de Catalunya el 27 d’abril, precedida per la tradicional ofrena floral dels lleidatans a la Moreneta, que te lloc de les 9 del matí i durant tota la diada.

EDICIÓ D’UN LLIBRE DE LA HISTÒRIA DE LA CONFRARIA

La Confraria te previst continuar durant l’any la celebració d’aquests aniversaris amb diversos actes i accions com l’edició d’un llibre amb el títol “La Confraria de la Mare de Déu de Montserrat i els seus temps”, del qual n’és autor en Josep Estruch Bascompte, president de la Confraria.

El llibre s’inicia amb un resum del context polític i eclesial durant les etapes de fundació, construcció i consolidació de la Confraria i d’un esbós sobre les confraries i l’espiritualitat montserratina. El capítol fonamental i que dona títol a l’obra, és el dedicat a la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat de Lleida, on queden exposats els esdeveniments més destacats de la seva història i vida, des de la seva fundació (1881) fins avui. També hi queda reflectit el calendari marià de la Confraria, amb les accions realitzades anualment i que convergeixen amb els actes culturals i religiosos montserratins.

Concert de l’Escolania de Montserrat

La cloenda dels actes tindrà lloc el 28 d’octubre, a les 8’30 de la tarda, a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, amb un Concert extraordinari de l’Escolania de Montserrat.

 

Compartir
Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn